donderdag 2 augustus 2007

Graven in het verleden

DozenAls je gaat opruimen, kom je nog eens wat tegen. Vroeger was het al zo: als ik (eens in de zoveel tijd) mijn kamer toe was aan een grote herinrichting, dan kwam ik allerlei dingen tegen die ik in tijden niet gezien had: oude Donald Ducks, verdwaalde poppekinderen, boekjes waarvan ik de afloop niet meer wist... Zo duurde het opruimen zeker drie keer langer dan het had moeten duren (maar goed dat ik geen projectmanager ben geworden!).

En nu moeten dus (weer) ons hele huis inpakken. Sommige mensen kijken raar op als ik zeg dat ik al aan het inpakken ben. Ja, er kan maar 20 kilo mee op reis (ongeveer), maar het hele huis moet in een container van 32 m3! Inpakken dus. Ik ben maar begonnen met de dozen die al op zolder stonden, half leeg en open.

Een van die dozen bevat mijn studie. Een doos vol boeken, aantekeningen en uittreksels. Ja, ik heb dat allemaal nog... nou ja, nu niet meer, want alle aantekeningen zijn gisteravond naar het oud papier verhuisd. En zo bladerend door al die teksten, bedacht ik dat ik best een leuke opleiding heb gedaan. Taalwetenschap (met een mee-naar-huis-neem-tentamen), sociolinguïstiek, taalverwerving, tweede-taalverwerving (heel interessant!), psycholinguïstiek, cross-culturele psychologie (in het Zweeds), schrijfprocessen, leesprocessen. En wat ik dan jammer vind is dat al die leuke dingen een beetje weggezakt zijn. Ergens rinkelt wel een belletje, maar hoe het precies in elkaar zit...?

Het voornemen is om die boeken weer eens op de boekenplank te zetten. Als we die weer hebben. En er dan ook weer eens in te kijken.

0-0-0-0-0-0-0-0

En dan vergeet ik nog de meest interessante cursus: Russisch. Ik heb 2 semesters lang Russisch geschreven en gesproken - en nu is het weer geheimtaal geworden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten