woensdag 7 maart 2007

Oude en nieuwe technologie

Ik ging kaartjes bestellen voor een beurs komend weekend. Daarbij gaf ik een machtiging af om het bedrag van onze rekening af te schrijven. Nog eens alle velden controleren en ik klik op bevestigen. En wat lees ik? "The requested URL /dank.htm;target=main was not found on this server." Hmm. Is de machtiging nu overgekomen of niet? En belangrijker: als ik het nu nóg eens probeer, wordt het bedrag dan twee keer afgeschreven??

Gelukkig stond de naam van het bedrijf dat de machtigingen verwerkt erbij. Even googelen naar een telefoonnummer... krijg ik een mevrouw aan de lijn die toevallig met het verwerken van de machtigingen bezig is. Ze zag mijn naam nog niet staan, maar zij dat als zij een dubbele machtiging ziet binnen een paar minuten, dat ze die maar één keer verwerkt.

Ik ben gerustgesteld. Terwijl ik ontdek dat dit systeem blijkbaar niet automatisch met mijn bank communiceert, komt mijn machtiging bij haar binnen en zegt ze dat zij zelf 'm netjes één keer zal verwerken. Fijn zo'n telefoon. Kan je ff checken of de nieuwe technologie wel doet wat je denkt, ondanks een foutmelding dat de bedanktpagina niet gevonden wordt.

Nagekomen: ik heb nu wel twee bevestigingsmailtjes in mijn inbox zitten. Maar ik heb mijn mail niet constant open staan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten