vrijdag 23 maart 2007

Winterwonderland

Afgelopen weekend waren we er even uit: we zijn in Galtür geweest. Een heerlijk weekend skieëen met de 50 collega's van Joost en hun partners. Zaterdag kwamen we aan na 10 uur rijden. In het dal was het bruinig-groen: de enige sneeuw die er was, lag op de onderste stukjes van de pistes in See, Kappl en Ischgl, die kunstmatig bijgehouden werden met nepsneeuw, watten, slagroom en andere witte substanties. Want de zon scheen al de hele week en misschien wel langer... In Galtür was het ook heerlijk weer, zondag ook. Gelukkig draaiden de liften en konden we hoog genoeg om op échte sneeuw te skieëen. Ik heb het nog nooit zo warm gehad tijdens het skieëen en in de middag ging ik dan ook gewoon verder in mijn Noorse trui. Heerlijk!! Genieten!! Todat we naar beneden gingen omdat de benen pijn deden en we door de smurrie moesten die de sneeuw scheidde van het gras.

Oranje mutsenGelukkig  ging het maandag sneeuwen, sneeuwde het dinsdag ook, en sneeuwde het woensdag nog steeds. Maandag en dinsdag genoten we dus van de verse sneeuw. En - ook belangrijk - het was koud genoeg om de knaloranje E-id!-mutsen op te zetten. Een uitvinding, zo bleek, want het werd heel makkelijk om vanuit de lift of op de piste de collega's of partners te herkennen. Ik zag een oranje muts, zei 'hoi', en keek daarna wie het eigenlijk was (en dan nog de naam van die persoon...).

Het sneeuwde niet heel erg hard, dus we hadden redelijk zicht op de hopen losse sneeuw die zich vormden. Resultaat was dus dat niemand iets gebroken heeft; hooguit hebben we allemaal wat blauwe en beurse plekken en stevige spierpijn. Maar dat hoort erbij, toch?  We hebben ook genoten van het heerlijke ****hotel waar we in zaten: compleet met sauna, zwembad, mooie kamer... sjiek de wiebel!

De terugweg op woensdag verliep ook soepel, gezien de hoeveelheid sneeuw die er in drie dagen gevallen was. In Vorarlberg was het flink wit, maar we hadden aan de winterbanden genoeg om door de sneeuw te komen. In Duitsland was het afwisselend zonnig en viel er sneeuw. Twee uitersten... net als in Oostenrijk. Van bijna lente was het weer echt winter geworden. Voor ons een winter-wonder-land!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten