maandag 23 april 2007

Duitse Keukenhof

Vis op het drogeWe zijn gisteren in het buitenland geweest. Dat wil zeggen, naar Hengelo en dan de grens over; een half uurtje scheuren en dan ergens de Duitse polder in. Daar is een soort Keukenhof: het heet Naturagart en bestaat uit een mooi aangelegde tuin met vijvers. De tuin staat nu vol met allerlei soorten tulpen en de vijver zit vol met verschillende soorten steuren (best mooi, die beesten). Er is ook - en daarom waren we daar - een aangelegde duikplas. Een kuil van 10 meter waarin een soort route is gemaakt voor duikers, langs beelden, grotten en dergelijke, en natuurlijk zitten ook daar steuren, regenboogforellen en andere vis. Het Big Kahuna Dive Team ging daar duiken, Joost dus ook.

Het duikgebeuren van Naturagart is wel aangelegd, maar daar omheen is nog niet veel. Dus de heren konden zich in hun pakken hijsen op een stoffige betonvloer tussen vier betonnen muren. Maar goed... daarna een heuveltje oplopen met die zware flessen en plons, het water in.

TulpenIk ging ondertussen maar eens met de macrolens op stap.

Een uurtje later stond ik weer aan het water en daar was Joost met zijn buddy. Bleek al snel dat ze geen hand voor ogen konden zien onder water. Ze moesten nummertjes volgen: 5 - 17 - 19 - 20 - 20... huh? Weer 20? Ze waren wel een regenboogforel tegengekomen. Vanaf de kant stuurden we ze toen maar door het doolhof naar de uitgang. Toch weer gedoken, maar ik had op het droge meer steuren gezien: bij een van de vijvers kon je door een raam naar binnen kijken. :-)

Op de terugweg nog even gestopt in Hengelo, bij Broer en Vriendin. Lekker ijs hebben ze daar! En op de terugweg kon ik nog net op een ongeluk op de A1 heen sturen. Jeetje, de adrenaline doet het nog hoor, ik zat flink te shaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten