maandag 23 april 2007

Verkeersinzicht

Zojuist fietste ik naar huis en op en kruispunt vlakbij m'n werk was een ongeluk gebeurd: een motor was geschept door een auto. Nummerborden her en der, olievlek onder de motor, de motorrijder lag aan de kant van de weg, omringd door mensen en een motoragent. Natuurlijk kijk je daar even naar: hoe kan het gebeurd zijn, moet ik nog helpen, kan ik veilig verder rijden? Ik stond voor het stoplicht met twee anderen, die ook achterom keken wat er precies aan de hand was. Het stoplicht stond op rood, maar sprong op groen toen er een politieauto aan kwam rijden. Toen die weg was, staken we over. Niets aan de hand.

Tweehonderd meter verder. Weer een kruispunt. Vergelijkbaar, iets kleiner misschien, maar zeker zo druk. De twee fietsers vlak voor me komen aanrijden, en rijden zonder op of om te kijken door rood. Nou. Dat snap ik dus niet. Heb je net een ongeluk gezien, rijd je bij het eerste het beste stoplicht op een druk kruispunt door rood.  Of ligt dat aan mij?

Anyway, ik heb wel weer even genoeg ongelukken in het verkeer gezien. Eén per dag is te veel. Maar ik stop voorlopig weer voor alle rode stoplichten. En ik houd stevig afstand op volle snelwegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten