dinsdag 1 mei 2007

Feest der herkenning

Koninginnedag, en dan specifiek het onderdeel Vrijmarkt, is altijd weer een feest van herkenning: "Hé, dat had ik / mijn buurmeisje / mijn moeder / mijn vriendin vroeger ook!" Met als vervolg (in 99 van de 100 gevallen): "... en dat heb ik / zij al jaren geleden naar de grote vuilnishoop gestuurd."

Klein duimpjeToch blijft het leuk om rond te neuzen tussen al die spullen, om te kijken of er niet toch iets bij zit wat met een verfje of/en een stevige wasbeurt nog te gebruiken is. Ik heb me echter beperkt tot mijn verzameling Bruna-boekjes. Ik spaar namelijk Nederlandse en buitenlandse Bruna-boekjes van de rommelmarkt, maar de buitenlandse mogen ook nieuw zijn. Die komen vaak als souvenir (van vrienden) mee. Zo heb ik al Chinese, Koreaanse, Spaanse, Friese, Engelse, Zweedse en Arabische uitgaven. Als het maar de echte, vierkante boekjes zijn, geen plastic of kartonnen nieuwerwetse variant.
Dit jaar is mijn speurtocht weer geslaagd: een redelijk kapotgelezen "Klein Duimpje"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten