vrijdag 6 april 2007

Vroeger of later

Vorig weekend waren we met vrienden in Landgoed 't Loo (huisjespark). Een (bijna) jaarlijks weekendje om bij te kletsen met vrienden die we al sinds de middelbare school (of langer) kennen. Héél gezellig...!! Het was dit jaar al de zoveelste keer (dat ga ik nog eens terugzoeken), en je krijgt dan van die tradities. Eén van de tradities is dat we als toetje saroma eten (zie mijn avonturen in de Albert Heijn). Staat stijf van de suiker, is tegelijkertijd ontzettend 'gezond' vanwege alle melk. Meestal maken we er een caroussel van (ieder een hap uit een schaal en doorschuiven)...

We doen ook veel spelletjes: Kolonisten van Catan, UNO, De behekste fles (ofzo), Koehandel... allemaal toppers! Dit weekend hadden we ook 'Vroeger of later': een kaartspelletje over de Vaderlandse Geschiedenis (met hoofdletters). [Hoera, je kan 'Vroeger of later' ook online spelen / oefenen!] Je moet jouw kaartjes op de goede plek in een tijdlijn leggen. Gelooft de volgende speler je niet, en is het fout, dan krijg je er kaartjes bij. Dus wanneer werd de Unie van Utrecht getekend? Was Napoleon daarbij? Wanneer was de Grote Volksverhuizing? Je pijnigt je hersenen op zoek naar geschiedenislessen die in een grijs verleden op je schooltafeltje hebben gelegen. Lagere school, als je het mij vraagt.

Maar het leukste komt nog: we gaan een eigen 'Vroeger of later' maken!  Wanneer kreeg Olga verkering met Jürgen? Was dat vóór of ná de werkweek naar Parijs? En wanneer woonde Joost in Nijmegen? Wanneer werd Floor dokter en Sander doctor? Wanneer was het eerste weekendje met een klein kind erbij? - Het in elkaar zetten gaat nog even duren, maar we hebben al dik 60 feiten op een rijtje! En het antwoord op die laatste vraag is makkelijk: dat was in april 2007!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten