woensdag 30 mei 2007

Even weg...

LimburgWe waren even weg... een vakantie van twee weekjes - en eigenlijk drie vakanties in één. Eerst een weekendje Limburg met Joost z'n familie, gevolgd door een kleine duikvakantie met de duikclub BKDT en ook nog een weekje samen in de tent.

Joost en ik hebben samen gedoken in Estartit (Spanje). Dat was voor mij brrrrr... koud! Het water was zo'n 17 graden, en ondanks de 12 mm duikpak die ik aanhad, leverde dat wat hyperventilerende bewegingen op bij het onderwater gaan. Dat is niet echt bevordelijk voor de duur van de duik (je slurpt je lucht behoorlijk snel uit de tank dan), maar dat was niet zo heel erg, want na dat half uur had ik "bevroren" handen en tenen, dus ik was blij dat ik op de boot was. Joost had zijn droogpak aan, met een donzen onderpak, dus die had nergens last van! Onder water was het mooi, het leek een beetje op Costa Rica - maar dan zonder de haaien en roggen. Wel veel schorpioenvissen en grote groupers - zo'n anderhalve meter! We hebben ook nog een Conger Eel gezien die in zijn holletje zat. Al met al weer een heel avontuur. Ik moest wel weer even wennen hoor...

Rennes le ChateauIn Frankrijk gingen we duiken met BKDT, maar dat is beperkt gebleven tot één duiktrip. Dat is al een verhaal op zich, maar dat moeten de duikers zelf maar vertellen. Laten we zeggen dat er een rubberboot (rig), 4 duikers, 1 duikschoolhouder zonder instructeurs, een zeer stevige wind en drie meter hoge golven bij betrokken waren. Gelukkig was Joost er niet bij. Wij zijn naar Rennes le Chateau en Montségur geweest. Montségur was vooral interessant: het laatste bolwerk van de katharen werd eind 13e eeuwe overwonnen. Het is nu nog een ruïne die spookachtig in de wolken op het topje van een berg staat - het was een flinke klim.

Met BKDT zijn we toen maar naar Spanje gegaan, waar het niet zo stormachtig was. Daar hebben de duikers nog diverse duiken gemaakt. Niet op wrakken (zoals de bedoeling was), maar meer door grotten en tunnels. Ook leuk!

Joost en ik zijn daarna richting Andorra gereden, en onderweg zijn we door veel oude, Middeleeuwse stadjes gekomen, zoals Santa Pau, Besalú en Castellfollit. En op de campings was het heerlijk rustig; het weer was lekker warm, het regende niet... we hebben genoten. Net over de grens van Andorra kwamen we in een andere wereld terecht: supermarkten, commercial malls, dure automerken en benzinestations bij de vleet: dit is duidelijk een belastingparadijs. Moet je wel weten wat je wilt hebben en hoeveel het in Nederland zou kosten. Dat wisten wij niet (bovendien hadden we nietbesalu echt juwelen, parfum, electronische apparatuur of een nieuwe auto nodig). Dus wij hebben ons vermaakt in een *****hotel (dat ook Andorees geprijsd was) met de breedbeeld-plasma-TV en alle zeepjes in de luxe badkamer. We werden zelfs getrakteerd op een modeshow in de hal van het hotel (met hele lelijke mode, dat wel).

En toen, via Orléans, weer terug naar het frisse, regenachtige Nederland. Tja. Die vakanties zijn altijd zo voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten