dinsdag 3 juli 2007

Klokgelui en trompetgeschal

Na een ontzettende onweersbui gisteren, kwam ik rond 19:00 bij de Domtoren aan: alles stond klaar voor ons concert buiten: het carillon, een toneel - maar het zat er dik in dat we binnen zouden zitten. En net zulk werk. In de aula van het Academiegebouw werd hard gewerkt om het carillongeluid naar binnen te krijgen; om een camera op Arie Abbenes (stadsbeiaardier) te zetten, zodat we hem binnen konden zien; en om het geluid dat wij maakten naar Arie te krijgen.

Na een soundcheck - en nog drie - was alles in orde en begon het concert met klokgelui van de Dom. Het was heel speciaal om samen te spelen met de 48 klokken van het carillon. Arie speelde af en toe de melodie, af en toe de begeleiding. En het ging goed samen! Vooral Valerius was erg mooi, en de Hut of Baba Yaga en The Great Gate of Kiev verliepen ook prima. Misschien was het wel een beetje te veel voor de toch best kleine (maar wel mooie) aula. Als we willen, kunnen we namelijk best veel geluid produceren...

Jammergenoeg was het niet haalbaar (en goed hoorbaar) om de Domklokken te laten luiden bij het begin van de 'Mis' uit Fiƫsta Mexicana, maar Arie imiteerde dat heel aardig met de grootste klokken op de "Reizende Beiaard". De video staat op YouTube.
Al met al een geweldig concert - en natuurlijk was het de hele tijd droog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten