dinsdag 7 april 2009

Een stukkie met de naaimachine

gordijnenIn onze mooie studeerkamer hadden we nog gordijnen nodig. Ik dacht dat twee gordijnen van 1.45 m wel genoeg waren voor een breedte van 2.90 m. Nou... eigenlijk net niet dus. Zeker niet als het gordijnen zijn die een beetje met bochtjes hangen. Een bezoekje aan de lapjesmarkt leverde een leuk rood geruit stofje op (zelfde kleur als de kozijnen). Toen nog even met de naaimachine. Zoompjes maken, en op gevoel aan het gordijn vastdenderen. Zo'n 30 meter naaien verder zaten ze eraan en waren de gordijnen ieder zo'n 30 cm breder. En het staat nog leuk ook!

vogelsAangezien de naaimachine er toch stond, ben ik meteen maar verder gegaan met lente-activiteiten: vogeltjes van gebloemde (gordijn)stof. Kraaltjes als ogen; de staart een stukje ingenaaid (hé, ik kan quilten!) en zo zit de lente op je computerscherm. Ik denk dat er meer vogeltjes gaan komen - misschien wordt het wel een mobiel. Maar dan moet de naaimachine wel lief voor me zijn en niet meer op hol slaan als ik heel langzaam een vogelkoppie dicht wil naaien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten