maandag 13 april 2009

Paardebloemkaboutertje

bloem, week 5Je hebt allerlei soorten kabouters. Bij onze buren in de tuin staan twee grote Rien Poortvliet kabouters. Ze bewaken de boom en worden regelmatig aangevallen door het mormel dat een hond is en Droopy heet. Bij Rhinofly staan 40 internetcommunicatie-kabouters, die perfect passen in de nieuwe 'kantoortuin'. Ze helpen ons bij grote projecten als we het druk hebben. (Overigens lijkt het erop dat we niet zo heel veel aan hun hulp hebben. Als je nog echte mensen kent die Rhinofly kunnen helpen, houden we ons aanbevolen.)

Men zegt dat er ook kaboutertjes zijn die je helpen met het huishouden, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Misschien wonen we te kort in ons huis, of hebben de kabouters Leidsche Rijn nog niet ontdekt. Het blijft tenslotte een nieuwbouwwijk.

paardebloemkabouterHet kaboutertje wat ik vandaag tegenkwam in het gras was echter van een heel ander soort. De hele tuin staat vol met de pluizebollen van het klein hoefblad; de gele bloemetjes zijn alweer uitgebloeid. Maar nu bloeien de paardebloemen... en daar kwam het kaboutertje blijkbaar op af. Gelukkig was hij heel vriendelijk en liet zich uitgebreid fotograferen. Volgende keer eens vragen wat hij precies met die paardebloemen doet...!

1 opmerking:

  1. Ook Elke is helemaal van de kaboutertjes op het moment, maar misschien schrikt dat enthousiasme ze af...... Of misschien zie ik ze niet meer tussen de verhuisdozen. Iets inpakken doen ze in elk geval niet ;-).

    BeantwoordenVerwijderen