dinsdag 21 april 2009

M m m m...

Vloertje leggenOnze vrienden verhuisten afgelopen weekend naar Emmen. Een goede gelegenheid om even te helpen met een vloertje leggen en vooral om te spelen met hun twee kids.
Nadat de vloer er zaterdag in was gegaan, was het zondag tijd voor iets leuks: de dierentuin! We hebben maar meteen een abonnement genomen. Dan kan je lekker rustig bij de olifanten gaan zitten en hoef je niet in sneltreinvaart door de hele dierentuin te rennen. En ik kan nu uit ervaring zeggen dat dat met de bijna tweejarige peuter Elke en de vier maanden oud baby Tycho ook niet gaat. Maar het was wel erg leuk om te ontdekken hoe een peuter naar dingen kijkt. Een aquarium met een meterlange varaan bijvoorbeeld: dat hele beest (niet echt een vriendelijk uiterlijk) zag ze niet, maar ze zag wel de tientallen klein visjes (damsel visjes leken het wel) die ook in het aquarium zwommen. Zo mooi, vond ze, dat ze er maar bij ging zitten.

apiesEen stukje verderop kwamen we bij een soort marmotten (wat waren het ook weer precies?), die door hun verblijf renden en lekker op takjes zaten te knagen. Erg grappig om te zien. Elke vond dat ook; bovendien was er een muurtje waar zij lekker overheen kon hangen. Maar het meest interessante? Een afgeknaagde wortel!

Uiteindelijk hebben we lang niet de hele dierentuin gezien. Wel nog even het waterballet bij de olifanten ('olitap') meegekregen, en lekker apies gekeken. En de foto's van de dieren? Hmm, deze keer zijn er meer van die kleine apies!

1 opmerking:

  1. Mmmm, je zou als je dit leest bijna vergeten dat het een verhuizing was ;-). Het was dan ook erg gezellig, maar ook hartstikke bedankt voor jullie hulp!
    Groetjes Sander, Elke, Tycho en Floor.

    BeantwoordenVerwijderen