woensdag 1 april 2009

We moeten nog iets vertellen...

Je kunt op ons reisblog verhalen terugvinden van onze hele wereldreis. Van Buenos Aires tot Auckland, van Ushuaia tot San Francisco. Maar we hebben veel meer beleefd dan er op internet te lezen is. Eén van die dingen vond plaats in Port Vila, een dorpje op het eiland Efate in Vanuatu, waar wij begin juli 2008 waren. Onderweg daar naartoe hebben we besloten dat wij niet alleen samen willen reizen, maar echt samen willen leven. En dat we dat aan onszelf kenbaar wilden maken door te trouwen. We vinden dat niet iets waar heel de wereld bij moet zijn. Grote feesten hoeven van ons niet: het is een belofte tussen Joost en Esther aan onszelf. Dus toen de mogelijkheid er was, besloten we te trouwen op Efate in Vanuatu.

wij op ons strandMaar dat doe je niet zomaar natuurlijk. Er moet er via de Nederlandse ambassade het een en ander geregeld worden, en dan heb je natuurlijk een gemeentelijk ambtenaar uit Vanuatu nodig. Maar dat is in deze tijd zelfs op Vanuatu te regelen. En dan zijn er in je hotel altijd wel mensen die een mooi strand voor een huwelijksvoltrekking weten te vinden. Zon, plambomen, wit zand, blauw water: een fantastische plek was het!

Lees meer…

Op 3 juli 2008 was het dan zover… we maakten letterlijk de diepste duik van ons leven!
Na een goede voorbereiding zwommen we eerst een stukje van het strand af, waarna we afdaalden naar de diepte. Tussen de schildpadden en de leeuwvissen zagen we het bevoorradingsschip opdoemen: de Coolidge lag nog op ons te wachten. Steeds verder zakten we, langs het promenadedek, naar het zwembad. De mooi betegelde wandjes, zo’n 80 jaar oud, verloren op 53 meter diepte alleen kleur door het ontbreken van zonlicht…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten