dinsdag 19 mei 2009

Taal

Van een collega die ook een 'ding' met taal heeft, kreeg ik de tip om het boekje "Taal is zeg maar echt mijn ding" van Paulien Cornelisse te lezen. En dat was een goede tip! Het is een boekje vol korte teksten over grappige taalkundigheden. Een aanrader!

En dankzij dat boekje weet ik nu eindelijk ook waar de reclame op slaat die KPN een paar maanden geleden op TV liet zien. Het ging over "transploft" en "goeiemoggel". Ik vond het een domme reclame zonder duidelijk punt, en waarom die mensen zo raar praten, ontging mij al helemaal. Maar, nu blijkt, het schijnt dat mensen heel slecht spellen als ze sms'en. En KPN gebruikte deze spelfouten uit de sms-taal in de spreektaal van de reclame. Oh... Goh. Het blijft nog steeds een hele slechte reclame!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten