woensdag 9 december 2009

Twitter, blog... wat is 'mijn ding'?

Een tijd geleden schreef ik over Twitter, en dat ik daarmee zou beginnen om te kijken hoe het bevalt. Nu, na zo'n 8 maanden, begin ik het een beetje zat te worden... Ik volg (voor Twitter-maatstaven) niet veel mensen, slechts 37, waarvan de meeste collega's zijn. En ik heb al moeite om alles bij te houden. Nou is dat wellicht niet helemaal de bedoeling, maar toch - dat is wel het gevoel dat ik er bij krijg: eigenlijk moet je alles lezen. En als je na 1 dag zo'n 100 updates (tweets) moet doornemen, dat kost veel tijd.

Collega's schrijven best interessante dingen. Je ziet waar ze mee bezig zijn; er komen leuke links voorbij; er worden heel wat grappen en grollen uitgehaald. Het is dus best leuk om Twitter bij te houden, wat dat betreft. Maar voor mezelf heb ik er steeds minder mee. Moet ik nu twitteren dat ik deze blogpost geschreven heb? Of dat ik daarnet een lekker kopje tomatensoep op heb? En dat ik er best nog een kopje erwtensoep bij had gewild? En dat ik nu maar eens de was uit de droger ga halen (#truttigeupdate)?

Dus ik ga minderen. Minder twitter: minder volgen en minder twitteren. Meer blog: daar kan je gestructureerder iets vertellen, en er een echt verhaaltje van maken. Om het populair te zeggen: dat is toch meer 'mijn ding'.

P.S. Voor wie dan toch wil weten welke soep ik eet: twitter.com/quipu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten