donderdag 30 april 2009

Belevenissen in de tuin

anemoontjeOp deze zonnige koninginnedag gaf ik mijn plantjes een beetje water en ontdekte nu weer iets anders: een anemoonkaboutertje! De fragiele witte bloemetjes bloeien al zeker een week, en de blaadjes eronder geven een mooie groene basis. Ertussen, verstopt tussen het zachte groen, woont kabouter Anemoontje. Ze liet zich vandaag voor het eerst zien, ik hoop dat ze nog even blijft! Haar vriendinnetje van de paardebloem heeft nu een hoop pluizebollen om voor te zorgen. schaapjeAangezien wij ons grasveldje (nog) niet gemaaid hebben, staan die 'zonnetjes' er nog - totdat de wind ze wegblaast... volgend jaar meer!

Gisteren hadden we twee konijnen rondhupsen: een gevlekte hangoor en een bruintje. Ze lijken ontsnapt te zijn, maar ze vermaken zich hier prima. De hangoor heb ik een paar weken geleden al ontdekt en hij heeft duidelijk geen hok nodig! Vanmiddag zag ik in het gras een ander diertje: een klein lammetje met knoopjesogen. DIe geniet duidelijk ook van het hoge, malse gras!

En dan zou ik bijna nog de haas vergeten. Hij overleefde de kuren van mijn naaimachine en is nu een trots speelgoedbeest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten